Voordelen voor werknemers

Vaak worden de voordelen van payroll voor werkgevers belicht. Maar hoe zit het met werknemers? Wat zijn de voordelen voor hun om via een payrollorganisatie te werken? In deze blog zetten wij de belangrijkste voordelen voor werknemers op een rijtje.

voordelen voor werknemers

Wekelijkse uitbetaling salaris
De payrollmedewerker kan er op rekenen dat het salaris wekelijks op tijd en correct wordt uitbetaald. In de meeste gevallen geeft de medewerker na een gewerkte week zelf zijn uren door via een online urenregistratiesysteem. Deze gewerkte uren worden vervolgens gecontroleerd en geaccordeerd door de opdrachtgever. Na accordering vindt de betaling nog dezelfde week plaats.

24/7 inzicht in loonstroken
Via een online systeem kan de payrollmedewerker op ieder gewenst moment via een persoonlijke inlog eenvoudig zijn declaraties, verlofsaldo en loonstroken bekijken en eventueel downloaden. Het online systeem is 24/7 beschikbaar voor de payrollmedewerker.

Doorbetaling bij ziekte
De payrollmedewerker ontvangt tijdens zijn ziekte en gedurende de looptijd van zijn contract compensatie voor wachtdagen en een ziekengelduitkering van de payrollorganisatie. Zij dragen ook zorg voor de verzuimbegeleiding en eventuele re-integratie naar werk.

Reserveringen voor verlof
Naast de normale beloning hebben payrollmedewerkers recht op reserveringen voor vakantiedagen en vakantiegeld. Deze reserveringen worden berekend aan de hand van een percentage van het bruto uurloon. Bij een volledige werkweek hebben zij op jaarbasis recht op doorbetaling van 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.

Opbouw pensioen
Een payrollmedewerker die 21 jaar of ouder is en minimaal 26 weken via een payrollorganisatie heeft gewerkt bouwt pensioen op. De premie voor de basispensioenregeling wordt betaald door de payrollorganisatie. Na 78 weken gewerkte weken gaat de payrollmedewerker over naar het pluspensioen. De premie voor het pluspensioen wordt deels betaald door de payrollorganisatie en deels door de payrollmedewerker.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Vaak profiteert de payrollmedewerker van diverse extra’s die de payrollorganisatie haar werknemers biedt. Zoals een collectiviteitskorting op de zorgverzekering, een collectieve ongevallenverzekering of gratis toegang tot online trainingen of cursussen.

Profiteren van netwerk
Payrollorganisaties zoals MF Payroll zijn onderdeel van een grotere groep die bedrijven ondersteunt met een brede personele dienstverlening. De payrollmedewerker kan daardoor, bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een andere baan, gemakkelijk profiteren van het netwerk van de payrollorganisatie.

Ook voor werknemers biedt payroll dus vele voordelen. Wilt u meer weten over payrolling of overweegt u medewerkers onder te brengen bij een payrollorganisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze.