Zo maak je een hitteplan dat voldoet aan de Arbo regels

hittetips visual

Een extreem warme zomer, dat kunnen we wel stellen. Vandaag komen de temperaturen uit op plaatselijk 37 graden. En dat zijn we helemaal niet gewend, laat staan op ingesteld. In heel Nederland is het Nationaal Hitteplan van kracht. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de werkomstandigheden van je personeel. In dit blog delen we hoe u een eigen hitteplan maakt en geven we daarbij handige tips om uw medewerkers koel te houden.

Naast dat uw medewerkers waarschijnlijk minder productief zijn met extreem warme temperaturen, kunnen uw medewerkers ook gezondheidsklachten krijgen. Het laatste wat u als werkgever wilt bereiken is dat uw medewerkers zich ziek melden met hitte gerelateerde klachten. In een hitteplan of hitteprotocol zet u de belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden zodra er sprake is van aanhoudende warmte op de werkplek. De Arbowet vindt namelijk dat u verantwoordelijk bent voor een werkbaar klimaat. In het hitteplan kunt u verschillende verkoelende maatregelen nemen.

Nationaal Hitteplan
Wanneer het extreem warm is, stelt het RIVM het Nationaal Hitteplan in werking. Het Nationaal Hitteplan is in beginsel in het leven geroepen voor zorgverleners zodat ze om weten te gaan met warmte. De zorgverleners moeten ervoor zorgen dat kwetsbare mensen goed verzorgd worden en niet uitdrogen. Overigens is het plan niet alleen voor zorgverleners, er staat ook in waar de organisatie van een evenement op moet letten als het zo extreem heet wordt. De tips die worden gegeven in het Nationaal Hitteplan zijn: blijf voldoende drinken, draag dunne kleding, zoek de schaduw op en vermijd inspanning. Als ondernemer kun je jouw eigen hitteplan laten aansluiten op het Nationaal Hitteplan.

Hittegolf
Officieel is er sprake van een hittegolf als het in een periode van minimaal 5 dagen minstens 25 graden is, waarvan op 3 dagen minstens 30 graden (gemeten door KNMI in De Bilt). Wanneer er een hittegolf in het vooruitzicht ligt, kunt u als ondernemer dit als uitgangspunt nemen voor het in werking stellen van het hitteplan.

Inhoud hitteplan
Wat zet je nu eigenlijk in zo’n hitteplan? Zet er in ieder geval in wanneer het hitteplan van kracht is. Dit kan per onderneming en branche verschillend zijn. In sommige gevallen is een aantal dagen 25 graden al een reden om het hitteplan in werking te stellen. Geef uw medewerkers een handleiding met duidelijke regels die in werking treden wanneer het hitteplan actief is. U komt uw medewerkers tegemoet in het geval van hitte en dat is voor het welzijn van uw medewerkers belangrijk. Lees hier enkele voorbeelden van tips voor een hitteplan:

  • Stel een tropenrooster in. Geef uw medewerkers de kans om desgewenst eerder te starten met werkzaamheden zodat het werk eerder op de dag klaar is.
  • Zorg ervoor dat er genoeg koud drinkwater beschikbaar is. Moedig aan om te drinken.
  • Zet alleen noodzakelijk apparatuur en verlichting aan om warmte uit deze bronnen te vermijden.
  • Geef uw medewerkers de kans om elke twee uur te pauzeren.
  • Pas uw kledingvoorschriften aan. Draag luchtige kleding. Zorg voor beschermende kleding, schaduw en zonnebrandcrème als uw medewerkers buiten werken.
  • Er mag geen zwaar werk gedaan worden. Namelijk: … (vul in wat van toepassing is)
  • Ventilatie, zonnewering en/of airco moet goed werken, anders mag er niet gewerkt worden bij hoge temperaturen
  • Neem bij medische klachten direct contact op met de bedrijfsarts.
  • Neem een koud drankje of een ijsje.

Pas uw hitteplan aan uw onderneming aan. Niet voor iedereen is hetzelfde van toepassing of wellicht zijn er andere belangrijke regels die juist wel van toepassing zijn. Probeer het hitteplan serieus te nemen en moedig personeel aan om volgens het hitteplan te werken wanneer deze van toepassing is. Zo voldoet u aan de Arbo wetgeving en zorgt u ervoor dat uw medewerkers gezond en fit blijven.

praktische tips

Ook voor u geldt het hitteplan, MF Payroll kan u ontzorgen met het beperken van werkgeverstaken. Zo kunt u het niet meer warm krijgen van loonadministratie of werkgeversrisico’s. Benieuwd wat MF Payroll voor u kan betekenen? Lees het in artikel voordelen van payroll of in één van onze andere artikelen over payrolling.