Kies de juiste payrollpartner

Als ondernemer heeft u ervoor gekozen om payroll in te zetten. Dat is een mooie eerste stap! U profiteert van meer flexibiliteit en gemak én loopt minder werkgeversrisico’s. Nu volgt stap twee: met welke partij gaat u samenwerken? Er zijn veel partijen die payroll aanbieden. Hoe weet u welke partij het beste bij u past. In dit artikel geven we u een aantal praktische tips om de juiste payrollorganisatie te kiezen.

Kies voor de juiste payrollpartner

Kies voor kwaliteit
Zoek een payrollorganisatie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Kies daarom voor een payrollorganisatie die lid is van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Met ruim 480 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie zo'n 65 procent van de markt. Een ABU-lid moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen, o.a. op het gebied van veiligheid, gedragsregels en arbeidsvoorwaarden.

Kies voor betrouwbaarheid
Zorg dat u kiest voor een partij die gecertificeerd is bij Stichting Normering Arbeid (SNA). Met de certificering van de SNA bewijst de payrollorganisatie dat ze haar personeelsadministratie op orde heeft en op tijd de belastingen en sociale premies betaalt. De SNA controleert bureaus periodiek of ze voldoen aan deze norm. Zo voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

Kies voor transparantie
De offertes van payrollorganisaties kunnen nog wel eens verschillen. Zorg ervoor dat het bureau waar u mee gaat samenwerken transparant is over de kosten en risico’s. Bij wie ligt bijvoorbeeld het ziekteverzuimrisico? Zijn pensioenpremies wel of niet inbegrepen in de kosten en wordt er voor verlofdagen gereserveerd? Allemaal zaken die van invloed zijn op de hoogte van de omrekenfactor. Voorkom dat u appels met peren vergelijkt.

Kies voor goed werkgeverschap
U wilt uw payrollmedewerkers onderbrengen bij een organisatie die weet hoe je met medewerkers om gaat, die ze een goed salaris biedt en voor ze klaar staat. Kortom, een goede werkgever. Laat u daarom goed informeren over de arbeidsvoorwaarden en de ondersteuning die de payrollorganisatie biedt, zodat u kiest voor een betrokken en betrouwbare werkgever voor uw payrollmedewerkers.

Kiest u voor MF Payroll, dan kunt u rekenen op kwaliteit, betrouwbaarheid, transparantie en goed werkgeverschap. Wilt u hier meer over weten of heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.