Payroll en seizoenswerk

Met het aanbreken van het lente- en zomerseizoen is het ook weer tijd voor het inzetten van vakantiemedewerkers. Met de inzet van vakantiemedewerkers is het opvangen van pieken en vakanties van vaste medewerkers ideaal op te vangen. Branches die te maken hebben met seizoenswerk hebben deze medewerkers niet het hele jaar nodig. Om de vraag van tijdelijk personeel op te vangen in de organisatie is payrolling een interessante optie.

Door uw vakantiemedewerkers via een payrollconstructie in dienst te nemen kunt u flexibel omgaan met de inzet van uw personeel. Met MF Payroll regulier betaalt u alleen voor de gewerkte uren. Wanneer u de medewerker alleen inzet tijdens pieken of wanneer uw vaste medewerkers op vakantie zijn dan betaalt u dus alleen de gewerkte uren.

Payroll en seizoenswerkPayroll bij seizoenswerk levert u op
Wanneer u pieken ervaart tijdens bepaalde periodes van het jaar is het logisch dat u tijdelijk personeel inzet om deze pieken op te vangen. De inzet van personeel brengt een hoop administratieve rompslomp en verantwoordelijkheden met zich mee. Tijdens een piek kunt u dit er natuurlijk niet bij gebruiken. Payrolling biedt verlichting door het juridisch werkgeverschap van u over te nemen. Daarbij zijn de arbeidsrechtelijke risico’s voor de payroll organisatie. U bepaalt zelf wie u in dienst neemt de rest van de verantwoordelijkheden als: ziekte, papierwerk en de salarisadministratie nemen wij uit uw handen. Op deze manier houdt u tijd over om u te focussen op uw organisatie.

De voordelen van MF Payroll en seizoenswerk:

  • Geen salarisadministratie
  • Geen ziek- en herstelmeldingen
  • Direct inzicht in alle kosten
  • Geen werk aan arbeidscontracten
  • Geen aangiftes loonbelasting

Lees meer over de voordelen van payroll

Waarom MF Payroll
Via Mijn MF Payroll kunt u op ieder gewenst moment via een persoonlijke inlog eenvoudig medewerkers aanmelden, gegevens van payrollmedewerkers inzien, declaraties goedkeuren en facturen bekijken. Mijn MF Payroll is 24/7 beschikbaar voor zowel u als uw payrollmedewerker.